Matig omelett utan ägg.

Påsken närmar sig med stormsteg, och matmagasinen fylls med recept på diverse gott att äta under högtiden. Tyvärr är de flesta inte så behjälpliga i vårt hus där grav äggallergi råder. Fisk och skaldjur funkar inte heller. Trist, tänker många. So what, säger jag. Vem behöver ägg när man kan använda sin fantasi.
 
Efter snart tre år tillsammans med min Kung, sätter jag nämligen fortfarande en ära i att komponera om allergistinna recept så att de funkar för oss båda. I repertoaren finns numera bland annat smörgåstårta, kladdkaka, färsk pasta och surströmming
 
Gårdagens middag är ännu ett exempel på en av mina konverterade allergirätter, äggfri omelett. Förvillande likt den vanliga, men något mer stabbig och betydligt mer mättande. Dessutom ett riktigt bra sätt att ta tillvara på mjölk som börjat sjunga på sista versen i sitt paket.
Very very win.
  
Matig omelett utan ägg, 2-3 personer
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
6 dl mjölk
1 st röd lök
8 st coctailtomater
6 skivor rökt skinka
1 msk curry
1 msk smör till stekning
en näve fryst eller färsk bladspenat
 
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Häll i mjölk, och vispa noga till en tunn smet. Skär tomaterna i småbitar och klipp upp skinkan. Skala och hacka löken, och fräs den tillsammans med curry i en stekpanna med hög kant. Vänd ner tomater och skinka, och stek ihop någon minut på medelvärme. Ringla ner smeten i stekpannan, och stek precis som när du gör vanlig omelett - rör om lätt runt pannans kanter och "skapa hål" i omeletten så att all rinnig smet når pannans botten.
 
Efter ca fem minuter, när omeletten nästan är klar, toppa med bladspenat och låt den värmas någon minut innan det är dags för servering.
 
 
 
 
 Det här är dag 31 i utmaningen #Blogg100.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <