Päron för mjuka för att användas?

Svaret på frågan i rubriken är nej. Så efter ett blogguppehåll på drygt två månader tänker jag nu ägna några minuter åt att förtälja er varför.
 
I vårt hushåll slänger vi sällan mat. Läs typ aldrig. Frukt och grönt är inget undantag. Ty i princip samtliga hushåll i denna moderna tidsålder, har kök som är utrustade med en frys. Till för att användas, med fördel när krukkryddorna börjar tappa sin spänst. Eller när citrusfrukter börjar bli fula i skalet. Skurna i lagom stora klyftor gör sig frysta apelsiner och citroner nämligen utmärkt som läskande isbitar i sommarsaften, alkoholhaltig sådan eller ej.
 
Idag ska det dock handla om päron. Jag är snuvig, så jag jobbar för tillfället hemma och roar mig således med att skriva detta under min lunchrast. Så inget kunde passa bättre denna morgon än att använda helgens överblivna och något saggiga dessertingredienser för att boosta upp mig lite extra. Gott som synden, och banne mig om jag inte redan känner mig lite piggare!
 
Päronsmoothie, 1-2 personer
2 st päron (ju mjukare desto bättre)
2 dl vaniljkvarg (kesella eller yoghurt går också bra)
5 st valnötter
1 msk gojibär
 
Skala och tärna päronen. Blanda dem tillsammans med kvarg med en mixer till en smidig smoothie. Häll upp smoothien i glas. Toppa med finhackade valnötter och gojibär.
 
Boostad och klar!
 
 
 

Instagram
RSS 2.0