En panna indiskt, ja tack.

Likt merparten av mina recept har denna Indieninspirerade panna kommit till genom matlagning à la Kajsa Wargs devis, "Man tager vad man haver". För det mesta brukar jag få till det väl, och ibland blir det till och med långt över förväntan bra. Den här rätten visade sig vara en riktigt höjdare som vi gärna gör igen. Snabblagad är den också. Räkna med max 30 minuter på spisen!
 
Indisk panna, 2-3 personer
2 msk olivolja
2 st kycklingfiléer
1/2 gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 tsk salt
1,5 msk mald ingefära
1 msk gurkmeja
6-8 st coctailtomater
1 burk kokosmjölk
2 msk torkad persilja
2 dl okokt bulgur
 
Skär kycklingen i bitar och bryn tillsammans med olja i en stor stekpanna med höga kanter. Skala och hacka löken grovt och vitlöken fint. Skär även tomaterna i mindre bitar. Lägg ner lök, vitlök, salt, ingefära och gurkmeja i pannan och stek ihop med kycklingen. Skaka burken med kokosmjölk väl innan den öppnas, och häll sedan mjölken i pannan. Vänd ner tomaterna och persiljan, rör om och låt puttra i ca 10-15 minuter.
 
Under tiden som pannan puttrar, rör gärna ihop ett naanbröd och ställ in i ugnen.
 
Efter 15 minuter, skär i kycklingen för att kontrollera att den är genomstekt. När så är fallet, häll ner okokt bulgur i pannan och rör om. Låt puttra under sporadisk omrörning tills bulguren är mjuk och pannan har kokat ihop till en krämig gryta. Om mer vätska behövs under koktiden, häll ner en skvätt mjölk. Innan servering, smaka av pannan och tillsätt mer ingefära och salt vid behov.
 
Enjoy!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <