Kiwimarmelad till påsk.

Idag har kontoret stängt och jag är så ledig som man kan bli när man har konstant telefonjour. Har ägnat morgonen åt att baka frallor och formbröd som ska med till stugan i helgen, och har även kokat ihop en riktigt god marmelad på de kiwis som blev över från förra helgens dessert. 
 
Det är verkligen suveränt att koka marmelad på frukt som börjar tappa sin stuns. På så sätt får man ett härligt frukosttillbehör där innehållet är fullkomligt känt. Gillar man inte marmelad kan man alltid frysa in frukt till kommande smoothies. Poängen är att inte slänga frukt i onödan bara för att skalet börjar bli lite fult eller mjukt. Det finns alltid något spännande recept man kan ta till, och dessutom är det betydligt godare och mer ekonomiskt med marmelad som man har gjort själv. Den här sötsura rackaren rekommenderar jag verkligen.
 
Kiwimarmelad, en burk ca 400 gram
6 st mogna kiwi
1 msk pressad lime/limejuice
2,5 dl syltsocker
 
Dela kiwin och gröp ur fruktköttet med en sked. Mosa med hjälp av en gaffel ihop kiwin tillsammans med pressad lime i en kastrull. Låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter, mosa mer under tiden. Häll ner sockret, rör om och låt koka i ca 8-10 minuter. Gör marmeladtestet (klicka lite på diskbänken och dra med en sked för att se vilken konsistens det börjar bli). När konsistensen börjar kännas rätt, häll upp marmeladen på burk och låt svalna på diskbänken med locket på men ej fastskruvat. Förvara marmeladen i kylskåp.
 
Supergott till nybakat frukostbröd eller rostat!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <