Falafel med yoghurtsås
Efter flera dagar med Feng Shui, är det dags för ett recept eller vad säger ni? Vi kör på med vår intention att äta mer vegetariskt på vardagarna, Kungen och jag. Det är riktigt spännande att laga vegetariska recept, och gott blir det sannerligen. För någon vecka sedan blev det falafel med goda tillbehör. Så enkla att göra, rullade och klara på ca 40 minuter.
Falafel, ca 15 stycken
200-250 gram kikärtor (burk à ca 350 gram)
2-3 st vitlöksklyftor
2 msk persillado
2 msk torkad persilja
1 tsk mald koriander
1 tsk spiskummin
1 krm svartpeppar
Sätt ugnsplåten på spisen och lägg på ett bakplåtspapper. Ställ ugnen på 200 grader. Häll av spadet från kikärtsburken och skala vitlöken. Häll ner kikärterna i en vispskål, pressa ner vitlök och tillsätt persillado, persilja, koriander, spiskummin och svartpeppar. Mosa ihop med en mixerstav eller gaffel till en jämn smet.
Forma ca 15 st bollar och fördela ut dem över bakplåtspapperet. Låt stå i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera varma tillsammans med ett gott pitabröd, sallat, finhackade tomater och sötsyrlig yoghurtsås med mynta.
Kommentarer
Trackback