Det finns tristare saker än korv och mos.

Just nu befinner jag mig i Jönköping på tvådagarskonferens och kommer inte hem förrän imorgon eftermiddag. Det är alltid spännande att träffa så många härliga människor från halva landet, och jag ser verkligen fram emot kvällen. Att bo på hotell är skönt när man inte har någon mer uppgift än att socialisera och ta till sig god info. Det är jag inte så van vid, så den här gången tänker jag njuta av min hotellsäng i fulla drag.
 
Hur som haver, ett gott recept hinner jag med även ikväll. Jag och Kungen är ytterst förtjusta i kryddstark korv, och merguez har blivit en ny favorit. Den här klassikern med extra smak går sannerligen inte av för hackor och är redo att inmundigas efter ca 35 minuter.
 
Korv och mos, 2 personer:
1/2 st kålrot
5 st medelstora potatisar
ca 6 dl vatten
1 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
 
300 gram Merguez eller annan kryddig korv
1 st röd paprika
1 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
 
Skala rotsakerna och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten, koka mjuka under lock ca 30 minuter. Under tiden, slanta korven och skär paprikan i bitar. Värm olja i en stekpanna och stek på medelvärme ca 5 minuter. I med créme fraiche och tomatpuré, låt puttra ihop på låg värme.
 
Häll vattnet ur potatiskastrullen och mosa rotsakerna med hjälp av en grovtandad gaffel eller potatisstomp. Häll ner mjölk och krydda med salt och peppar. Rör om ordentligt. Servera gärna tillsammans med en näve ruccolamix eller bladspenat.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <