Marinerad kyckling och ugnsrostade rotfrukter.

Oj, så snabbt den här helgen har gått! Efter en synnerligen slö fredagskväll väntade en lika slö lördag förmiddag. Därefter hade vi goda vänner på besök. Bjöd på en meny med norrländskt tema, vilket jag kommer att skriva om senare i veckan.
 
Ikväll vill jag presentera en lättlagad goding för två, men med endast en enda kycklingfilé. Bra om man vill spara in lite, både i plånboken och på miljön. Den här kycklingen sköter sig i princip själv, och efter endast en timme står middagen rykande het på bordet.  
 
Marinerad kyckling och ugnsrostade rotfrukter, 2 personer
Ugnsrostade rotfrukter:
6 st medelstora potatisar
4 st morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
 
Marinerad kyckling:
1 st färsk eller tinad kycklingfilé
2 msk honung
2-3 st vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad persilja
1 krm salt
olivolja till stekning
 
Ställ ugnen på 200 grader. Skala potatis och morötter, skär i klyftor och stavar. Lägg i en ugnsform, ringla över olja och salt. Blanda ihop och ugnsbaka i mitten av ugnen ca 1 timme.
 
Medan rotfrukterna steks, skala och finhacka vitlöken. Blanda till en marinad tillsammans med honung, chiliflakes, persilja och salt i en skål. Skär kyckligen i bitar, ca 2*2 cm. Blanda ner i marinaden och rör om noga. Plasta in skålen och låt stå i rumstemperatur tills det är ca 40 minuter kvar på rotfrukterna.
 
Bryn oljan i en stekpanna och lägg ned kycklingen. Stek på medelvärme i ca 10-15 minuter. Tag ut ugnsformen och blanda ner kycklingen. Låt alla ingredienser gotta ihop sig i ugnen några minuter till innan servering.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <