Rommarinerad kiwi med glass.
Kylhaveriet i måndags förde med sig lite problematik vad gäller storhandling och gängse matförvaring. Mjölk, smör och ost står nu i kylväskor på balkongen, och jag är tacksam över att vi inte befinner oss i vare sig ett iskallt januari eller ett stekhett juli. Frysen sköter sig fortfarande som den ska, vilket resulterade i en god dessert i fredags.
Vi hade kvar två stycken kiwi sedan förra helgens firande, då min käre fader förärades med min gudomligt goda och äggfria smörgåstårta. Kiwin hade nu dock börjat mjukna något, och i min värld är de då perfekta att marinera i rom eller använda i smoothies. Den här helgen fick det bli det första alternativet. Mums!
Rommarinerad kiwi, 2 personer
2 st kiwi
1 msk mörk rom
Skala kiwin och skär den i mindre bitar. Lägg i en skål, häll över rom och rör om. Låt stå kallt tills det är dags för servering. Passar utmärkt till vaniljglass eller vaniljkvarg. Supergott!

Kommentarer
Postat av: Anne
Så gott det ser ut!
Svar:
Anette
Trackback