Currystroganoff.

Den här veckan har vår närbutik extrapris på ekologisk falukorv. Det är inte en vara som vi vanligtvis köper, men just den här gången gjorde det utmärkta priset att jag föll pladask för frestelsen. Resultatet av mitt impulsköp var enkelt - korvstroganoff. 
 
Med en touch av curry och med bulgur istället för ris, blev smaken något annorlunda men riktigt god. Såsen blev så pass grym att jag till och med funderar på att hamstra hem mer ekologisk falukorv innan veckans erbjudande hinner ta slut.
 
Currystroganoff, 2 personer
 200 gram falukorv
1 st gul lök
6-8 st coctailtomater
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk vitlökspeppar
1-2 msk curry
2 msk torkad persilja
2 dl okokt bulgur
4 dl vatten
 1 msk olja till stekning
 
Häll upp vattnet i en kastrull och slå på plattan. Medan du väntar på att vattnet ska koka upp, skala löken och hacka den samt tomaterna i grova bitar. Skär korven i stavar, och bryn den tillsammans med olja och lök i en stekpanna med höga kanter. Krydda med curry, salt och peppar. Häll i grädden, tillsätt tomatpurén och rör om ordentligt. Slutligen, lägg ner tomater och persilja och låt puttra på låg värme.
 
Vid det här laget borde vattnet i kastrullen koka. Lägg i bulgur, och låt koka på medelvärme i enlighet med instruktionen på förpackningen. Rör om då och då i både stekpanna och kastrull. När bulguren är kokt är även stroganoffen klar.
 
Mums.
 
 
 
 
 
Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <