Gräddglass.

Den här glassen är galet god, och superenkel att göra. Som grädde på moset kan man förvara den länge i frysen utan att det blir skinn på den. Perfekt att ha hemma när man får oväntat semesterbesök!
 
Tina Nordström har en variant med lemoncurd som jag har testat göra tidigare, och den blir himmelskt god. Har man inte lemoncurd hemma, kan man självfallet blanda i frukt, kakor, hackad choklad eller vad man vill i glassen. Personligen gillar jag glassen precis som nedan, och toppar istället med extra gottgott innan servering.
 
Gräddglass, ca 6 personer
5 dl vispgrädde
1 dl sötad kondenserad mjölk
 
Vispa grädden krämig men lös. Häll i kondenserad mjölk och vispa lite till så att ingredienserna blandas väl. Häll i en form, och låt stå i frysen i minst fem timmar. Klart!
 
Innan servering, låt gärna glassen stå framme och tina till sig under ett par minuter. På så sätt blir det lättare att få den ur formen.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Vad det ser gott ut!

Svar: Visst gör det :)
Anette

2015-06-22 @ 20:29:46
URL: http://www.junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <