På det sjätte smäller det.

Eller, på det fjärde brusar det iallafall vilt. Det är nämligen dags för inlägg nr fyra gällande bikarbonatets förträfflighet för en smidig, prisvärd och giftfri vardag. Den här gången snackar vi propplösning.
 
Alla har vi någon gång stuckit in huvudet under diskbänken, skruvat loss krångliga vattenlås och svurit högljudda eder. Säkert har vi även panikköpt medel likt kaustiksoda på affären, och fåfängt hällt ner i avloppen med syfte att få vattnet att åter flöda ut ur handfatet. Sådana medel funkar ofta bra, men jag blir mörkrädd när jag ser de stora varningssymbolerna på förpackningen. Ty kaustiksoda fräter, och det är inte speciellt bra för vare sig hälsa, miljö eller avloppsrör.
 
Istället rekommenderar jag att testa en helt naturlig metod - bikarbonat och någon typ av sur vätska. Den kemiska reaktionen när ingredienserna blandas, är effektiv mot i princip alla proppar orsakade av fett och smuts. Riktigt besvärliga proppar kan givetvis behöva behandlas några gånger på raken, men så är det ju även om man använder starka giftiga grejor.
 
Propplösare
3 msk bikarbonat
1 dl ättika/vinäger/citronsaft
 
Strö bikarbonat över hålet i slasken/handfatet/duschbrunnen och häll därefter vätskan över bikarbonatet. Låt fräsa och bubbla i ca 20 minuter, och skölj sedan någon minut med riktigt varmt vatten. Om proppen inte släpper omedelbart, upprepa proceduren igen. Problemet löst!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <