Ikväll varvar jag ner med tisdagens köttfärs.

Efter flera dagar på resande fot känns det skönt att nu skräpa runt i stugan, befriande osminkad och fullständigt fritidsklädd. Det har överlag varit en intressant vecka, men det jag främst kommer att minnas från Malmö är de två träffar som jag och en fin gammal vän lyckades boka in under mina lediga timmar. Jag är så glad att vi hann ses, inte minst eftersom hennes positiva energi inom kort kommer att värma en helt annan kontinent. Frukostdejter är riktigt bra saker, speciellt om tiden är knapp, och jag ska verkligen försöka att boka in sådana betydligt oftare. Både när jag är hemma och när jag reser.
 
Nu är jag dock ledig till följd att ikväll myser vi rejält i stugan, Kungen och jag. Har haft städdag på området, grillat korv och socialiserat med grannarna. I skrivandets stund brinner en brasa i kaminen, och hela huset är fyllt av levande ljus. TVn har vi slagit av, och det enda som stör tystnaden är något enstaka fågelkvitter. Det lugn som skapas av total stillhet är svårslaget. Den här helgen behöver vi det, varva ner, på grund av många goda anledningar. Jag hoppas kunna återkomma till ämnet vid ett senare tillfälle.
 
Hursomhelst var det, på grund av tjänsteresan, flera dagar sedan jag senast publicerade ett recept. Det är nu därför hög tid att presentera den goding jag snodde ihop på under en halvtimme i tisdags. Det är sannerligen förunderligt hur många olika middagsvarianter man kan skapa med bara lite pasta, köttfärs och en stor näve fantasi.
 
Köttfärssås och pasta med riven ost, 2-3 personer
spagetti för 2-3 personer
300 gram köttfärs
1 st röd lök
4 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/2 köttbuljongtärning
1 krm salt
1 msk vitlökspeppar
1 tsk chilipulver
1 dl riven ost
3 msk torkad persilja till garnering
1 msk olja till stekning
 
Börja med att koka pastan i enlighet med anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna med höga kanter, stek ihop löken i ett par minuter så den får färg. Lägg ner köttfärs i pannan, "hacka upp" den under stekning, och tillsätt sedan krossade tomater. Smula ner buljongtärningen, salta och krydda. Låt puttra till pastan är kokt. Häll av vattnet från pastan, lägg i mitten av stekpannan och toppa med riven ost och persilja.
 
Serveras med ett stort leende, rykande hett direkt ur pannan.
 
 
 
 Det här är dag 56 i utmaningen Blogg100.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <