Så klyftigt.

Den här stughelgen har varit supermysig. Grått och trist väder vägdes enkelt upp med en brasa och några färgglada ljuslyktor. Kyl och frys har vi nu tömt inför vintern, vilket har resulterat i grymt god mat. 
 
Godaste tillbehöret den här helgen var dock i särklass klyftpotatisen. En höjdare som verkligen är superenkel att göra själv från grunden.
 
Klyftpotatis, 2 personer
6-8 medelstora potatisar
2 msk matolja
2 msk torkad dragon
flingsalt
 
Ställ ugnen på 200 grader och placera gallret i mitten. Skala potatisen, dela den på längden, och skär därefter varje halva i 3-4 klyftor beroende på hur stor potatisen är. Lägg klyftorna i en ugnsform, ringla över olja och krydda med salt och dragon. Rör om ordentligt och låt sedan potatisen stekas i ca 50 minuter. Tag ut formen ur ugnen och rör om då och då.
 
Potatisen är klar när den är mjuk i mitten och kanterna känns något knapriga.  
 
I fredags lät vi klyftpotatisen slå följe på tallriken med saftig ryggbiff, babyspenat, enkel tomatsallad och creme fraiche smaksatt med vitlök & parmesan. Veckans ekovintips blir ännu en italienare, Raccolto (nr 32452), endast 89 SEK på Systembolaget.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <