Osso Buco à la husman.

Nu ligger jag verkligen efter med bloggandet. Har påbörjat flera inlägg som ligger och väntar på att få se dagens ljus, men samtliga av dessa fått stå tillbaka till förmån för jobb och andra trevligheter. Slutet av förra veckan bestod nämligen av jobbkonferens, och helgen har jag spenderat i Lissabon tillsammans med en god vän. 
 
Med tanke på alla goda sydeuropeiska influenser som jag har snappat upp under min weekendresa, kan det inte passa bättre än att nu bjuda på en synnerligen enkel och snabblagad husmansvariant av Osso Buco. Förvisso inte en portugis utan en klassisk italienare, men ändock.  
 
Ursprungsreceptet från tidningen Buffé tar ca 2,5 timmar att laga, och det hittar du här. Mitt recept, som tar mindre än en timme att laga, hittar du dock här nedan.
 
Osso Buco, 2-3 personer
4 st medelstora potatisar
4 st medelstora morötter
1 st röd lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk olja för stekning
400 gram grytbitar av nötkött
1 burk krossade tomater
1 st köttbuljongtärning
4 msk torkad salvia
2-3 dl kranvatten
3 msk torkad persilja
svart - eller vitlökspeppar
 
Skala potatis, morötter, lök och vitlök. Finhacka lök och vitlök, och bryn tillsammans med olja i en högkantad gryta. Lägg sedan ner grytbitarna och bryn även dessa. Häll över krossade tomater och smula ner buljongtärningen. Rör om ordentligt och låt puttra på medelvärme under några minuter så tärningen löser sig ordentligt.
 
Medan det puttrar, dela potatisen i två halvor och skär dessa samt morötterna i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i grytan och häll över vatten så att det just så pass täcker rotsakerna. Krydda med salvia, rör om och låt puttra under lock på medelvärme i ca 40 minuter. Grytan är klar när potatisen känns mjuk och vätskan har reducerats ner till en trögflytande sås.
 
Smaka av med peppar, toppa med persilja och servera grytan rykande varm. Ett gott bröd är alltid rätt om man känner för ett trevligt tillbehör.  
  
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Så gott! Uppskattar att rätten går rätt snabbt att tillaga.

Svar: Så roligt att du gillar den :)
Anette

2014-11-28 @ 10:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <