Mexicana Estocolmo.

Förra veckan var jag på konferens i Malmö, och under helgen har vi ägnat oss åt allt annat än att laga mat. Restaurangbesök med vänner på lördag, samt snabbmatskök i samband med stugletande på söndag har stått på menyn. Ikväll orkar vi inte heller. Därför körde vi ikväll en riktig favorit i repris, hemmagjord pizza Mexicana. Grymt!
 
Mexicana, 2 personer
Pizzadeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl flytande margarin
1,5 dl mjölk
1 msk mjöl till kavling
 
Fyllning:
2 msk tomatpuré
2 msk Thai sweet chili sauce
ca 150 gram köttfärs
1 st gul lök
6 st vitlöksklyftor
100 gram riven ost
salt
vitlökspeppar 
oregano
flytande margarin till stekning
 
Ställ ugnen på 225 grader, och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt flytande margarin och mjölk. Knåda därefter till en smidig deg. Strö ut lite mjöl på ett bakbord och kavla därefter ut degen till en pizzabotten, ca 3 mm tjock. Lyft försiktigt över pizzabotten till ugnsplåten. 
 
Finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Krydda färsen efter behag. Klicka ut tomatpuré och sweet chili sauce, och bred därefter ut jämnt över pizzabotten med hjälp av en sked. Fördela sedan ut fyllningen och krydda rikligt med oregano. Toppa slutligen pizzan med ost, och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. 
 
Klart att servera!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <