In da Club.

Ibland har man bara trista ingredienser i kyl och skafferi. Tror man iallafall. Ty för det mesta går det alldeles utmärkt att fixa ihop något gott på ingenting - bara man lägger till lite fantasi i recepten.
 
På så sätt kom kvällens middag till. Endast 340 kcal per sandwich, vilka sammantaget tog mig mindre än 15 minuter att komponera ihop.
 
Husets Club Sandwich, 2 personer
6 st skivor vanligt långfranska
1 st kycklingfilé
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk Thai sweet chili sauce
4 st broccolibuketter
flytande margarin till stekning
salt
peppar
 
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg bröden på en ugnsplåt och sätt in den i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär kycklingen i 2-3 mm tunna skivor. Bryn matfett i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor. Salta och peppra efter smak och tycke.
 
Medan kycklingen steks, skär broccolibuketterna i två delar. Blanda noga ihop yoghurt och sweet chili sauce i en skål. Tag ut bröden och bred ett lager yoghurtchilisås på första brödet och lägg även på broccolin. Lägg på det andra brödet, bred ett till lager yoghurtchilisås på det. Toppa med kyckling, ringla över lite mer sås, och lägg slutligen det sista locket på din sandwich. Klart!
 
Givetvis kan man med fördel komplettera med pommes frites. Ikväll nöjde vi oss dock med varsin majskolv som tillbehör. Very, very nice!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: A

Supergott och går snabbt att tillaga. Toppen! :)

Svar: När du testat den, berätta gärna vad du tyckte :)
~ Stora A ~

2014-02-02 @ 19:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <