När en skitsak blir en viktig sak.

Det här inlägget kommer att inte att handla om något glamouröst. Ej heller om något som man vanligtvis diskuterar på frekvent basis. Och knappt erkänner när man har använt. Som dock är en väsentlig del i vårt vardagsliv. Naturligtvis pratar jag nu om det för vår bekvämlighet ack så viktiga papperet som hänger på hållare i allas våra hemlighus. På toaletten alltså. Det onämnbara men synnerligen användbara. Dasspapperet.
 
Jag har alltid fascinerats av folk som hamstrar. Stora balar av billigt märke. För var rymmer man sådant om man inte har hus? I garderoberna? Under sängen? Eller, gud förbjude, ståendes synligt till allmän beskådan i sin gigantiska förpackning i badrummet? Och varför?
 
För min del är sådant otänkbart. På grund av många anledningar. Men främst för att jag inte vill lägga ut pengar i onödan på en skitsak. Javisst, jag har också sneglat på den typen av balar ibland. När det varit riktigt bra extrapris. Men varje gång har jag avstått. Inte nödvändigtvis på grund av platsbrist. Utan snarare på grund av kvaliteten på rullarna. Det är här som jag tror att många går bort sig i dasspapperträsket. Och istället för att tjäna en hacka på den kanske mest viktiga inferiorvaran som finns, istället luras att köpa en produkt som slutligen ska visa sig bli en ganska dyr och otymplig historia. Helt i onödan. Utan att man överhuvudtaget har reflekterat över det.
 
Med handen på hjärtat, hur många av er tittar egentligen på jämförelsepriset när ni handlar? Det är det pris som står på etiketten precis invid varans totalpris. Som visar vad varan egentligen kostar i jämförelse med andra varor per meter. Gör det. Börja där. Och när ni fått grepp om prisnivån, ta er tid att klämma på en rulle eller två. Utan att bryta förpackningen givetvis. Utifall att den jättebilliga extraprisvaran eller det superbilliga märket innehåller rullar "utan stuns", strunta i dem.
 
Grundregeln nästan utan undantag är nämligen att en riktigt billig rulle knappt erbjuder något papper alls. Så om papperet på rullen går att klämma ihop mot mitten kommer du att göra ett fruktansvärt dåligt köp. Så tillvida att du inte gillar att byta rulle efter vart femte toalettbesök såklart. Om så är fallet, grattis. Då har du hittat din produkt. Kan dessutom nästan lova att du kommer att skrapa huden lätt vid varenda användning. Den typen av peeling är dock inte att föredra. Iallafall inte enligt min mening. Isåfall kan man lika gärna använda sig av reklambladen som ibland dimper ner i brevlådan. Eller Expressen. På så sätt skulle den tidningen faktiskt kunna nå ett vettigt syfte.
 
I vårt hushåll köper vi 24-pack. Av ett relativt billigt märke. Dock inte det billigaste enligt prislappen. Men kanske ett av de mer prisvärda på marknaden. Rullarna är nämligen stenhårda och välpackade. Fastän papperet är mjukt. Av returfibrer. Tre lager. Kostnaden är ca 69 SEK. Och de räcker för det mesta i en hel månad. I ett hushåll för två. Förpackningen är dessutom enkel att förvara i vilken städskrubb som helst. Ett enkelt tips i sin allra främsta form för att spara pengar utan att tumma på kvaliteten.
 
En skitsak kan således vara högst väsentlig. Så varför inte prova att göra det till en huvudsak nästa gång du handlar? Bildligt talat givetvis. Inte bokstavligt. För det skulle bli synnerligen konstigt.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Karin

Du är så otroligt rolig när du skriver och du har rätt. Nästa gång blir jag den första som klämmer på rullarna i affären :)

Svar: Haha, så bra! Upp till kamp (eller kläm...) bara :)
~ Stora A ~

2013-09-14 @ 10:48:04
Postat av: Jasmine

Håller med Karin! Roligt skrivet. Och papperna på bilden ser också trevliga ut :)

Svar: Det är de, tro mig :)
~ Stora A ~

2013-09-14 @ 10:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <