Fetaste biffen.

En härlig helg börjar gå mot sitt slut. Igår var vi bjudna på middag, min sambo och jag. Goda snittar och bubbel, fransyska och gulbetor samt äppelpaj med glass till dessert. Supergott och verkligen lyx. Ikväll är det dock en helt vanlig söndag. Så söndagsmiddag i all enkelhet fick det således bli. Dock inget att förakta. Oh nej. För biffarna nedan blev faktiskt ruskigt goda.
 
Fetaostbiffar med ugnsgrönsaker, 2 personer
Ugnsgrönsaker:
2 st medelstora morötter
5 st medelstorta potatisar
1/2 gul lök
2 msk flytande margarin
2 msk Persilada (kryddmix från Gotland bestående av salt, peppar, persilja och vitlök)
alternativt salt, peppar, 2 msk persilja och 1/2 pressad vitlöksklyfta
 
Fetaostbiffar:
200 gram köttfärs
1 förpackning fetaost, ca 150 gram
2 msk Persilada, alternativt salt, peppar, 2 msk persilja och 1/2 pressad vitlöksklyfta
1 msk flytande margarin
 
Garnering:
6 st cocktailtomater
 
Ställ ugnen på 200 grader. Skala och hacka morötter, potatis och lök. Lägg dem sedan i en ugnsfast form, ringla över margarinet och strö över kryddorna. Rör om noga och ställ formen i mitten av ugnen. Låt steka i ca 30 minuter. Rör om ordentligt efter halva tiden.
 
Finhacka fetaosten. Lägg den tillsammans med köttfärs och kryddor i en skål. Blanda ingredienserna noga och dela därefter smeten i fyra delar. Knåda varje del till en boll, lägg bollarna på en skärbräda eller ett fat och tryck slutligen till dem med undersidan av en tallrik eller plan skål  för att forma fina och jämntjocka biffar. Tryck till kanterna med fingrarna så att de blir släta.
 
När ugnsgrönsakerna är klara, slå av ugnen och låt formen stå kvar i eftervärmen. Bryn därefter flytande margarin i en stekpanna. I och med att biffarna inte innehåller ägg eller annat bindningsmedel är de något känsliga. Lossa således biffarna försiktigt från skärbrädan/fatet med hjälp av en stekspade. Stek dem på varje sida, ca 2 minuter. Under tiden som biffarna steks, finhacka tomaterna. Lägg därefter upp biffar och grönsaker på tallrikar och garnera slutligen med tomaterna.
 
Klart att servera!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <