Inget för den kolesterolkänslige.
Jag har en mycket speciell relation till gottgott. Ibland bara måste jag äta lite godis. I helgen kände dock varken jag eller min käre sambo någon större lust att ge oss ut i höstrugget. Så jag tog tjuren vid hornen och fixade mitt godis själv utifrån vad som fanns hemma.
Resultatet blev de här små godingarna. Very very mums.
Kolagodis, en hel pajform
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 dl flytande margarin
Kolatopping:
1,5 dl strösocker
1,5 dl flytande margarin
1 dl ljus sirap
1 tsk kakao
Ställ ugnen på 175 grader med ugnsgallret i mitten. Rör sedan ihop mjöl, socker och margarin till en deg i en bunke. Tryck ut degen jämnt i en pajform eller annan liknande ugnsform. Grädda i ugnen i ca 20 minuter och låt botten sedan svalna ståendes på spisen.
Rör ihop socker, margarin, sirap och kakao i en kastrull. Koka under omrörning i ca 3-4 minuter och häll sedan ner i pajformen. Smeta ut kolan med baksidan av en matsked alternativt "häll runt" kolan tills den täcker hela formen. Ställ in i kylen och låt godiset svalna något. Skär rutor innan kolan har stelnat helt och ställ därefter åter in formen i kylskåpet.
Det går alldeles utmärkt att förvara eventuellt överblivet godis i frysen om man så vill!
Kommentarer
Postat av: À
Yummie! Så gott!:)
Postat av: À
Yummie! Så gott!:)
Svar:
~ Stora A ~
Trackback