Vegetarisk skärgårdssill.

Såja, nu är jag tillbaka i loopen igen efter några hektiska veckor! Har laddat upp med ett gäng bilder och recept, så den här veckan kan ni se fram emot två sorter vegetarisk sill och hembakt kavring. Grymt bra för fisk-, skaldjur- och äggallergiker inför den stundande midsommarhelgen.
 
Först ut är skärgårdssillen som vi testkörde i helgen. Den blev över förväntan god, och förvillande lik orginalet. Gör den med fördel någon dag innan den ska inmundigas. Därefter håller den sig fräsch i ca 5 dagar i kylen.
 
Vegetarisk skärgårdssill, en burk:
1 st liten aubergine 
salt
2 dl creme fraiche
1 burk röd tångkaviar
2 msk finhackad rödlök
1 msk finrivet citronskal
4 msk torkad dill
1 tsk vitlökspeppar
eventuellt en extra nypa salt
 
Skölj auberginen väl. Dela den på längden och skär sedan 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en kastrull, fyll upp med vatten och salta, ungefär 1 msk salt per deciliter vatten. Koka upp i 5-7 minuter, häll av i ett durkslag och låt svalna.
 
Rör ihop creme fraiche, tångkaviar, finhackad rödlök, rivet citronskal, dill och vitlökspeppar i en skål. Blanda ner de kalla auberginerna, och smaka av med mer lite dill och eventuellt en extra nypa salt om så önskas. Lägg i en stor burk med lock och förvara i kylskåp.
 
Vid servering, lägg upp i skålar istället för att ställa fram burken. På så sätt förlängs hållbarheten någon dag eller två.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <