När lördagens biff blir söndagens pasta.

I lördags firade vi jubileum, Kungen och jag, och då slog vi till lite extra med saftig biff, klyftpotatis och bearnaisesmör. Köpte nötkött i bit, vilket enligt min mening ger både fräshare och mörare biffar. Det är inte svårt att skära ut fina bitar om man putsar köttet noga först. Det skadar sedan inte att banka till biffarna lätt med undersidan av en kastrull.
 
Det kött jag putsade bort passade förvisso inte som biff, men blev sannerligen hjälten i dagens härliga lunchpanna. Gott som synden, och klart på endast 20 minuter. 
 
Krämig pasta med strimlat nötkött, 2-3 personer
spaghetti för 2-3 personer
ca 150 gram nötkött
10 st coctailtomater
10 st små champinjoner
1 dl mjölk
3 msk persillado
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
olivolja till stekning
 
Strimla nötköttet, dela tomaterna i fyra delar och grovhacka svampen. Koka sedan pastan i enlighet med vad som står på förpackningen. Värm olja i en stekpanna med höga kanter, och stek ihop köttet och svampen under några minuter. Tillsätt tomater, mjölk och kryddor. Låt puttra på medelvärme till pastan är klar. När pastan är klar, häll av kokvattnet och blanda noga ner i stekpannan. Smaka av, och tillsätt ytterligare salt och peppar om så önskas.
 
Servera genast, gärna tillsammans med en näve bladspenat på tallriken.
 
 
Det här är dag 57 i utmaningen Blogg100.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <