Päronsallad med fetaost.

Förra helgen hade vi härliga vänner på besök. Jag hade i god tid förberett dem väl på att de skulle få agera försöksobjekt för nya rätter. Trots det accepterade de inbjudan, och vi hade en synnerligen trevlig kväll. Förrätten nedan blev riktigt god, och om man så önskar fungerar den alldeles utmärkt som fristående sallad eller tillbehör till grillat - om man gör en något större sats vill säga!
 
Päronsallad med fetaost, 4 personer
1 st kruka långbladig sallat av något slag
2 nävar mangold
4 st päron
1 förpackning fetaost
6 st soltorkade tomater
1 dl hela valnötter
flytande honung
balsamicosås
4 st tallrikar för servering
 
Skölj sallaten och låt den rinna av ordentligt. Skala och skär päronen i centimeterstora bitar. Skär därefter även fetaosten i centimeterstora bitar. Finhacka de soltorkade tomaterna,  och blanda tillsammans med päron och fetaost i en skål. Finhacka även valnötterna och låt dem ligga kvar på skärbrädan. Nu är det dags att börja komponera förrätten på tallrikar:
 
Lägg upp 3-5 st långa sallatsblad på respektive serveringstallrik, och placera mangolden ovanpå. Portionera ut päron- och fetaröran över sallaten, ringla en sträng flytande honung över röran, och toppa därefter med finhackade valnötter. Ploppa ut lite balsamicosås på tallriken i ett snyggt mönster.
 
Klart att servera!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <