Söndagsfrukost med nybakt bröd.

Det finns inget bättre än en härligt slapp söndagsmorgon. Sådana dagar gillar jag att äta frukost, och myser gärna till det lite extra med nybakt bröd toppat med god marmelad och ost. Det här brödet är superlätt att göra och smakar fantastiskt gott. Som grädde på moset tar det max 30 minuter från att de första ingredienserna har blandats, till det är klart att njutas!
 
Frukostbröd, 6-8 bitar
4 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 msk bikarbonat
2 msk honung
3 dl vatten
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
 
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Ställ ugnen på 200 grader. Blanda med hjälp av en gaffel allt mjöl, salt och bikarbonat i en skål. Rör sedan ner honung och vatten och blanda noga till en jämn smet. Häll smeten mitt på bakplåtspapperet och strö över solros- och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.
 
Låt brödet svalna lite innan det är dags att skära upp i bitar och hugga in!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<