Texmexgratäng med creme fraiche.

Jag befinner på tjänsteresa, och kommer därför att spendera natten på hotell i Örebro. Snart vankas ett nytt avsnitt av Sveriges Mästerkock på TV, och därefter blir det att stoppa ner min synnerligen snuviga person i sängen. Vill dock bjuda på ett enkelt och supergott recept som passar lika bra en onsdag som en lördag. 
 
Texmexgratäng, 2 personer
6 st medelstora potatisar
200 gram köttfärs
500 gram krossade tomater
5-6 st fefferoni
1 st rödlök
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökspeppar
1 tsk salt
6-8 skivor lagrad ost
1/2 dl creme fraiche/gräddfil som kall sås 
ev ruccola
 
Ställ ugnen på 200 grader med gallret i mittenläget. Skala och skär löken i skivor, och hacka fefferoni i mindre bitar. Skala och skiva potatisen tunt, och lägg i en ugnsform med höga kanter. Smula sedan ner köttfärsen. Tillsätt fefferoni, rödlök, paprikapulver, salt och peppar. Blanda väl med en sked. Häll över krossade tomater, och toppa med lämpligt antal skivor ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 50-60 minuter. Gratängen är klar när potatisen har mjuknat. 
 
Servera gärna med en näve ruccola och en klick creme fraiche eller gräddfil. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<