Hemmagjord glass med mörk rom och hjortron.

Den här desserten har blivit en av våra absoluta favoriter. Vi har nu bjudit på den två gånger under den senaste månaden, och hittills har den bara fått positiva betyg. Glassen tar ca två timmar att göra, men om man vill kan man förbereda den redan dagen innan det är dags att mumsa loss. 
 
Glass med mörk rom och hjortron, 4 personer
1 litet paket vaniljvisp, 2-2,5 dl 
4 msk mörk rom
1 dl hjortronsylt
 
Häll vaniljvisp i en stor skål med höga kanter, gärna en sådan med hällpip. Elvispa i några minuter tills smeten är jämn och har tjocknat något. Fördela i fyra serveringskålar och låt stelna i frysen under minst två timmar.
 
Ta fram skålarna ca 5 minuter innan servering. Häll en matsked rom i skålen och klicka därefter upp hjortronsylten. Enkelt och fantastiskt gott!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<