Kycklinglasagne med vitlök och kapris.

Den sista kycklingfilén och resterande kapris i burken fick i lördags ett värdigt slut. Även om det är ganska triggande för fantasin att skapa middagar genom att äta ur frysen, börjar jag nu längta efter att få bunkra upp igen. Idag levereras äntligen vår nya kyl och frys, och eftersom vi i princip inte har någon mat kvar nu har jag funderat på att köra en favorit i repris under mars månad. Det skulle vara gynnande för både plånbok och midjemått, och jag återkommer förhoppningsvis till det - bara jag får Kungen med på tåget. 
 
Kycklinglasagne med vitlök och kapris, 2-3 personer
1 st kycklingfilé 
400-500 gram krossade tomater
5 msk kapris
3 st vitlöksklyftor
ca 100 gram ruccolamix eller bladspenat
6-8 lasagneplattor
1 msk vitlökspeppar
1 tsk salt
2 msk rapsolja
6-8 skivor ost
 
Sätt ugnen på 200 grader med gallret i mitten. Skär kycklingen i tunna skivor max 0,5 cm och förstek i en stekpanna med höga kanter tillsammans med 1 msk olja på medelvärme, ca 10 minuter. Salta kycklingen på båda sidor. Under tiden, finhacka vitlök tillsammans med kapris till en röra. Tag kycklingen ur stekpannan, häll i resten av oljan och bryn röran på låg värme ett par minuter. Häll ner krossade tomater och vitlökspeppar, rör om och låt puttra till sås på medelvärme ca 10 minuter till. 
 
Smörj en rektangulär ugnsform med lite olja, och häll 1/3 av tomatsåsen i botten. Bred ut hälften av sallaten, och lägg på ett lager lasagneplattor. Fördela all kyckling jämnt i formen, lägg på resten av sallaten och 1/3 av tomatsåsen. Lägg på ett andra lager lasagneplattor, häll över resterande tomatsås och toppa med några skivor ost. In i ugnen ca 30-40 minuter, och servera därefter genast. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anne

Snabb och god rätt. Härligt!

Svar: Ja, ganska intressant vad man kan göra med grejor som redan finns hemma :)
Anette

2016-02-23 @ 08:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <