Krämig pytt med salami och höstens guld.

Eftersom vi inte har stängt stugan ännu, kör vi ständigt fram och tillbaka med prylar, tvätt och mat. För det mesta brukar jag ha hyfsat god koll, men ibland händer det att vi inte har en susning om vilka livsmedel som befinner sig var. Köpte vi en ny ost till stugan eller tog vi hem den? Mejerivaror och flingor, hur var det med det? Och exakt vad har vi numera i frysen?
 
Ett sådant tillfälle uppstod efter senaste helgen när middag skulle tillagas här hemma i la stada. Varken jag eller min ärade sambo hade tid att handla, så väl hemkommen efter en lång arbetsdag fanns inget annat alternativ än att försöka skruva upp fantasin och kreativiteten på max. Efter att nogsamt ha botaniserat kyl och frys, fann jag till min förtjusning tillräckligt många ingredienser för att kunna sno ihop en krämig pytt. Den här rackaren blev supergod och rekommenderas varmt, som lyxig vardagsmiddag likväl som dagen efter i lunchlådan.
 
Krämig pytt med salami och kantareller, 2 personer
4-5 st medelstora potatisar
1 msk kokosolja (oliv- eller rapsolja går också bra)
1 tsk salt
1 msk vitlökspeppar
1 msk paprikapulver
2 dl creme fraiche
ca 100 gram salami i bit
2 dl förvällda kantareller
1 msk smör/stekolja
ev persilja, färsk eller torkad
 
Sätt gallret i mitten av ugnen och ställ temperaturen på 200 grader. Skala potatisen, skiva den tunt och lägg i en ugnsform. Tillsätt olja, salt, vitlökspeppar och paprikapulver. Klicka creme fraiche över potatisen och blanda väl. Ställ i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Rör om då och då. När potatisen är mjuk är den klar.
 
Efter ca 40 minuter, tärna salami och stek tillsammans med kantarellerna. Lägg upp potatisen på tallrikar, och toppa med salami och kantareller. Extra snyggt blir det med lite persilja som garnering. Bon apetit!  
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <