Citronpannacotta.

Det har förvisso varit en kort vecka, men dagarna har varit långa. Jag ser således fram emot långledigt över helgen, och har ägnat hela kvällen åt att hämta matinspiration från nätet och tidningar. Det blir kyckling till påskmiddag, så långt har jag kommit. Och kanske kör vi den här färgstarka favoriten nedan till dessert. 
Det ska bli galet skönt att snart göra helg.
 
Citronpannacotta, 4 personer
finrivet skal av 2 st citroner
5 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
3 st gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Skölj citronerna väl och finriv därefter skalet. Värm upp grädde, strösocker, vanillinsocker och citronskal i en kastrull. Rör om ordentligt så att sockret verkligen smälter. När det börjar ryka ur kastrullen, dra den av plattan. Vid det här laget har gelatinbladen blivit mjuka. Krama ur vattnet från dem, och lägg ner i kastrullen under omrörning med visp. Rör runt med vispen någon minut tills gelatinet är smält.
 
Häll upp i skålar alternativt glas och ställ dessa i kylskåpet. Låt stelna i minst tre timmar innan servering.
 
 
 Det här är dag 32 i utmaningen Blogg100.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <