Vegetarisk apelsin- och löksill.

Den här godingen är både snabb och superenkel att göra. Låt den stå någon dag innan servering så smakerna hinner sätta sig ordentligt. Hos oss gick receptet väl hem, men testkör gärna i förväg ty smakerna passar de flesta men troligen inte alla.
 
Vegetarisk apelsin- och löksill, en burk:
1 st liten aubergine 
salt, 1 msk per dl kokvatten
1 st apelsin
1 st rödlök
15-20 st vitpepparkorn
1-2 msk ättiksprit 12%
2 msk socker
 
Skölj auberginen väl. Dela den på längden och skär sedan 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en kastrull, fyll upp med vatten och salta, ungefär 1 msk salt per deciliter vatten. Koka upp i 5-7 minuter. Tag upp auberinen ur kastrullen och låt svalna i ett durkslag. Spara ca 3 dl vatten i kastrullen.
 
Skala apelsin och rödlök, och skär i mindre bitar. Varva apelsin, lök, aubergine och vitpepparkorn i en stor burk med lock. Tillsätt ättikssprit och socker i vattenkastrullen, och koka upp under omrörning till en lag. Häll sedan lagen i burken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
 
Vid servering, lägg upp i skålar istället för att ställa fram burken. På så sätt förlängs hållbarheten någon dag eller två.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<