När trista rester blir lyxig fylld paprika.

Efter alla dessa stughelger med middagsbjudningar och lunchande vänner på besök, börjar vi nu få svårt att hålla reda på vad som finns i respektive kyl och frys. Det är i sig ett härligt lyxproblem, men den här veckan skapade bristen av råvaror lätt förvirring i vår vardag hemma i stan. Det enda som fanns att tillgå var nämligen en liten lök som sett sina bästa dagar, ett paket fetaost, tre smått skrumpna potatisar, en lätt mjuknad paprika samt pyttelite köttfärsrester sedan helgen. Vid första anblicken kanske inte de mest upphetsande ingredienserna, must say.
 
Jag är dock som bekant inte förtjust i att slänga mat, utan brukar istället försöka koka soppa på en spik när så krävs. Så gjorde jag således även den här gången. Resultatet blev faktiskt grymt gott. Det är inte klokt vilka fina rätter man kan sno ihop om man bara tillsätter lite av sin fantasi också.
 
Fylld paprika, 2 personer
1 st paprika
100 gram rester av köttfärs
1 liten röd lök
1 paket fetaost
3 st medelstora potatisar
1/2 dl vatten
1/2 st köttbuljongtärning
1 msk torkad basilika
 
Sätt ugnen på 200 grader med gallret i mitten. Skala och skiva potatisarna tunt, lägg dem i en stor ugnsform. Häll över vatten och smula ner buljongtärningen. Stek i ugnen i ca 20 minuter.
 
Medan potatisen steks, dela paprikan på mitten. Stek löken (om du inte redan har lök i dina köttfärsrester), och tärna fetaosten. Blanda ihop med köttfärsen, och fyll sedan paprikorna till bredden. Toppa med basilika.
 
Tag ut ugnsformen och placera även de fyllda paprikorna däri. Ställ in ugnsformen igen, ca 15 minuter. När potatis och paprika känns mjuka är rätten klar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <