Vegetarisk och äggfri gubbröra.

Det finns få saker som är så tillfredställande som när jag lyckas konvertera en traditionell fisk- eller äggrätt till en icke-allergen variant. Idag inträffade ett sådant tillfälle, och den här röran blev så pass god att vi kommer att prova den som förrätt i olika former under vårens kommande middagar. 
 
Gissar att jag inte behöver tillägga att kapris för tillfället är min favorit?
 
Gubbröra utan fisk och ägg, 4 personer
2 dl creme fraiche
1 st mozzarella
1/2 st röd lök
2 msk kapris
1/2 dl torkad dill
ev tomat och babyspenat till garnering
 
Skär mozzarellan i små bitar, ca 0,5*0,5 cm. Skala löken och finhacka den och kaprisen. Rör ner mozzarella, lök, kapris och dill tillsammans med creme fraiche i en skål. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Lägg sedan upp på mörkt bröd och garnera precis innan servering. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<