Vegetarisk Janssons frestelse

Det här receptet är egentligen från tidningen Allt om mat, men eftersom varken grädde eller torkad chili fanns hemma gjorde jag en del justeringar. Min variant är dessutom något magrare. Mycket lyckat enligt sambon, som på grund av allergiskäl för övrigt aldrig tidigare har smakat Janssons.
 
Vegetarisk Janssons frestelse, 2-3 personer
400 gram potatis
1 st gul lök
2 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
3/4 dl kapris
1 dl svarta oliver (urkärnade)
2 msk flytande margarin
1 msk ströbröd
1/2 msk olja till stekning
 
Skala potatisen och strimla den fint. Lägg i en kastrull tillsammans med salt, mjölk och creme fraiche. Koka på medelvärme tills potatisen har mjuknat. Rör om då och då. Medan potatisen kokar, skala och skiva löken. Fräs den mjuk tillsammans med lite olja i en stekpanna. Finhacka kapris och oliver och blanda samman i en liten skål. 
 
Sätt ugnen på 250 grader med ugnsgallret på mittenläge. Rör sedan ner kapris, oliver och lök i potatisblandningen. Häll i en ugnsfast form,  toppa med ströbröd och ringla slutligen ner flytande margarin. Ugnsbaka i ca 20 minuter, servera genast!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<