Rotsakspytt med chevre.

Veckans vegetariska åt vi igår. Den här pytten är supergod, och passar bra som egen rätt likväl som tillbehör till grillat.
 
Smaklig spis!
 
Rotsakspytt med chevre, 3-4 personer
4 st stora potatisar
ca 300 gram kålrot
5 st polkabetor
1 msk vitlökspeppar
ca 100 gram chevre (getost)
ca 2 msk flytande honung
2 msk olivolja till stekning
 
Ställ ugnen på 200 grader med gallret i mitten. Skala potatis, kålrot och polkabetor. Hacka potatis och kålrot till 1x1 cm stora tärningar. Skär dock polkabetorna i skivor för att synliggöra de vackra ränderna. Lägg rotsakerna i en ugnsform, peppra och ringla över olivolja. Blanda om väl, och ställ i ugnen ca 40 minuter.
 
När det går att sticka en gaffel genom potatisen börjar rotsakerna bli klara. Tag ut formen, smula över getosten och ringla över honung. Gratinera till osten har smält, ca 5-10 minuter.
 
Klart att servera!
 
Det här är dag 39 i utmaningen Blogg100.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<