Köttfärspaj med västerbottensost.

Idag gör jag en throw-back till förra söndagen, och den helgens sista diskbesparande stugmiddag. Det enda du behöver är en pajform/ugnsform med höga kanter, och en skål att blanda först deg och sedan köttfärssmet i.
 
Pajen nedan är självklart äggallergivänlig, och således gjord utan äggstanning. Istället binder den ihop väl med hjälp av creme fraiche och riven ost. Servera gärna med en fräsh grönsallad som tillbehör. Den passar bra som bjudpaj tillsammans med ett gott glas rött, och kan då med fördel garneras snyggt med några finskurna coctailtomater och lite bladgrönt.
 
Köttfärspaj med västerbottensost, 2-4 personer
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
200 gram rumsvarmt svenskt smör
5 msk kallt kranvatten
 
Fyllning:
ca 450 gram köttfärs
3 msk persillado
1 liten burk creme fraiche
ca 100 gram riven västerbottensost
 
Ställ ugnen på ca 200 grader, sätt gallret i mitten. Blanda mjöl, smör och vatten i en skål och knåda till en smidig pajdeg. Tryck ut degen på botten och runt kanterna av en pajform. Blanda nu ihop den råa köttfärsen, creme fraiche och persillado (det går bra med vanligt salt och peppar också), och bred ut smeten i pajformen. Toppa slutligen med riven ost, och grädda därefter i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
 
Pajen är klar när köttfärsen är genomstekt och osten har fått färg.
 
 
 Det här är dag 43 i utmaningen Blogg100.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<