Återbruk och italiensk olivolja.

Den här morgonen lämnade vi Sverige i ottan, Kungen och jag. Just nu befinner vi oss, tillsammans med goda vänner, på minisemester i Italiens huvudstad Rom. Vi har stora planer kring vilka sevärdheter vi ska se, samt vad vi ska äta och vad vi ska shoppa. Eftersom vi under vintern har jobbat hårt med att sälja och skänka bort allt som vi har dubbelt av eller inte använder, kommer vi givetvis inte att köpa några nya pryttlar. Istället är planen att fylla resväskan med goda viner, italienska kryddor och förstklassig olivolja. Jag älskar kulinariska souvenirer, inte minst då de håller kvar semesterkänslan långt efter att man har kommit hem.
 
För att hålla ordning på alla flaskor i köket, oavsett om de är inköpta i den lokala butiken eller i någon annan del av världen, har jag ett riktigt bra tips. Säkerligen har även du en gammal ugnsform som på grund av någon anledning inte längre används. Istället för att låta den samla damm längst inne i skåpet, ta fram den och använd som hållare för oljor, vinäger och vitlök i köket. På det här sättet slipper du även oljekladd på köksbänken. Praktiskt, snyggt och funktionellt. Återbruk är dessutom bra för miljön.
 
Kanske har även du något bra återbrukstips du vill dela med dig av? Tar isåfall tacksamt emot dina goda förslag inför sommarens kommande pysselstunder!
  
 
 
 
Det här är dag 40 i utmaningen Blogg100.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <