Mer lasagne åt folket, tack!

Det är något visst med lasagne. Gott som synden och tämligen mättande. Och inte speciellt komplicerat att laga heller. Den här ljuvliga skapelsen, gjord på nästan inga ingredienser alls, åt vi till middag igår. Den går alldeles utmärkt att göra vegetarisk. Uteslut isåfall kyckling och använd en grönsaksbuljongtärning istället.
 
Kycklinglasagne, 4 personer
1 sats färsk pasta (givetvis går det även bra att använda färdiga lasagneplattor om man har sådana hemma)
2 st kycklingfiléer
1 bruk krossade tomater, ca 400 gram
3 st vitlöksklyftor
1 st kycklingbuljongtärning
2 msk mejram
1 msk timjan
vitlökspeppar efter tycke och smak
100 gram riven ost
 
Ställ ugnen på 175 grader och sätt ugnsgallret i mittenläget. Skär kycklingen i bitar och stek dessa i en djup stekpanna. Häll i de krossade tomaterna och pressa ner vitlök. Smula sedan ner buljongtärningen och tillsätt samtliga kryddor. Låt blandningen puttra ihop sig på låg värme i några minuter medan du kavlar ut pastadegen. Dela den i fyra delar för att lättare kunna hantera plattorna.
 
Smöra en ugnsform med höga kanter. Häll hälften av blandningen från stekpannan och ner i formen. Toppa med två av pastaplattorna så att de täcker det mesta av formen. Häll över resterande blandning i formen och lägg de sista två pastaplattorna som ett lock på toppen. Smula över riven ost och gratinera i ugnen, ca 45 minuter.
 
Klart att servera!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <