Konsten att sätta krydda på vardagen.

I det här hemmet gillar vi kryddor. Kan lova att det gör matlagning ack så mycket mer intressant när man får leka loss och med enkla medel skapa spännande smakkavalkader i köket. På våra hyllor trängs således torkade örter av alla de slag, intressanta kryddblandningar inhandlade på resor till världens alla hörn, samt givetvis en och annan traditionell smaksättare såsom salt och svartpeppar.
 
Kryddor kan dock kosta en del. Har vi märkt. Små burkar tar ofta slut väldigt snabbt. Och det skulle sannerligen inte vara något problem för oss att lägga ut en smärre förmögenhet på sådant. Om det inte varit för det faktum att vi här gör vårt bästa för att tänka och agera ekonomiskt smart. Klimatsmart också för den delen.
 
Vi köper nämligen sällan nya kryddor i tillhörande glasburk. Istället har vi investerat i ett gäng sjyssta kryddburkar på IKEA. Sådana som rymmer mycket. Och passar alldeles utmärkt att förvara synligt ståendes på en kryddhylla invid spisen. Vilka vi ständigt återanvänder. Fyller på med kryddor från rejäla refillpåsar. Gärna inhandlade på ett varuhus av modell billigare. Eller valda med omsorg på någon av sommarens otaliga marknader. Alternativt införskaffade i någon liten by utomlands. Burkarna förser vi med fina etiketter. Pyssel när det är som allra roligast.
 
Här har vi under året tjänat in många sköna slantar. På ett sätt som gör matlagningen roligare. Och köksväggen mer färgglad. Dessutom gör det tillvaron enklare. För det blir lätt att hitta det man söker. Att få god överblick gällande smaksätteriet. På så sätt blir det inte svårt att finna inspiration till att prova nya kulinariska drag. För Santa Maria i all ära. Men deras orginalburkar känns verkligen inte speciellt upphetsande. Inredningsmässigt skulle jag vilja säga att de är snudd på katastrofala. Även om jag givetvis också har några sådana burkar i min samling. De är dock ganska få numera.
 
Så idag vill jag slå ett slag för refillpåsar. För onekligen blir det billigare. Och roligare. Det lönar sig att krydda sin vardag lite extra. På fler plan än ett.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: A

Snyggt och smart!:)

Svar: Och totalt avgörande för att hålla mitt humör på topp. Små glasburkar i skafferiet är nämligen näst intill omöjliga för mig att hitta och hålla reda på.... :)
~ Stora A ~

2013-08-18 @ 17:21:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <