Lasagne med hemmagjorda pastaplattor.

Givetvis går det alldeles utmärkt att göra den här lasagnen med färdigköpta lasagneplattor. Tyvärr är utbudet av äggfria sådana inte så stort, till följd att jag gärna gör den på hemmagjord färsk pasta. Receptet hittar ni här.  
 
Lasagne, en form
Köttfärsblandning:
200 gram köttfärs
2 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 msk torkad basilika
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
 
Bechamelsås:
8 dl mjölk
1/2 dl flytande margarin
0,75 dl vetemjöl
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
 
Pastaplattor till tre lager
1 dl riven ost
olja till att smörja ugnsformen
 
Sätt ugnen på 200 grader med gallret i mitten. Skala och finhacka vitlöken. Värm olja i stekpannan, lägg i köttfärsen och stek ihop med salt, peppar och vitlök. Häll ner krossade tomater och basilika. Låt puttra i ca 10 minuter.
 
Under tiden, lägg alla ingredienser till bechamelsåsen i en kastrull och koka upp under omrörning. För att undvika klumpar i såsen, vispa ner mjölet i mjölken i omgångar.
 
Smörj en ugnsform med olja och lägg ett lager pastaplattor i botten. Bred ut hälften av köttfärsen i formen, och häll ner 1/3 av bechamelsåsen. Lägg på ett ytterligare lager pastaplattor och upprepa proceduren. Lägg ett sista lager pastaplattor på toppen, häll över det sista av bechamelsåsen och toppa med riven ost.
 
Gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Klart att servera!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'>
<