Kycklinggryta i ugnen

Efter två månader av tystnad är det åter dags att ta tag i bloggeriet. Har njutit av härliga veckor bestående av ledigt julfirande, sprakande nyår och en hel trettondagsvecka med föräldrar på besök. Ser nu dock på alla sätt och vis fram emot ett nytt spännande år, och givetvis ni är mer än hjärtligt välkomna att följa med!
 
Receptet nedan är supergott och känns garanterat fräscht att inmundiga efter en lång period med mycket fet mat, ostar och choklad. Skonsam mot plånboken är den också, och drar man medvetet ner lite på det flytande margarinet så är grytan dessutom riktigt jädrans mager! 
 
Kycklinggryta i ugnen, 2-3 personer
2 st kycklingfiléer
1 liten burk skivade champignoner
5 st vitlöksklyftor
5 st medelstora potatisar
50 gram rökt skinka
1 tsk chilipulver
vitlökspeppar
salt
flytande margarin
 
Sätt ugnsgallret i mitten av ugnen och ställ den på ca 200 grader. Skala och skiva potatisen, skala och finhacka vitlöken och klipp den rökta skinkan i bitar. Blanda sedan ihop med champignoner i en ugnsfast form. 
 
Skär kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor och förstek den tillsammans med flytande margarin och kryddorna i en stekpanna. Lägg därefter ner kycklingen i ugnsformen. Salta och peppra ytterligare efter smak och tycke. Ringla slutligen över lite mer flytande margarin och rör om ordentligt så att ingredienserna blandas väl.
 
Ställ formen i ugnen, klart att avnjutas efter ungefär 40 minuter eller när potatisen är mjuk.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <