Fruktsallad med chokladkaka och Kesella citrus.

Man behöver inte titta djupt in i vår frys för att finna ett gäng härliga saftiga sockerkakor. För det har vi min ärade sambos mor att tacka. Hon är helt enkelt grym på att  baka. En vacker dag kommer jag att lägga ut hennes garanterat äggfria recept här på bloggen. Idag är det dock blyertsgrått ute och blåser småspik, så det måste med andra ord bli en annan gång.
 
En cliffhanger så god som någon, vilken härmed för oss osökt in på den lilla dessertgodingen nedan. Den avnjöt vi på en middagsbjudning för ett par helger sedan. Fruktsallad med svärmoderns hemmagjord sockerkaka och Kesella citrus. Smaskig som tusan men inte alltför obarmhärtig mot midjemåttet, endast ca 260 kcal per portion.
 
Fruktsallad med chokladkaka, fyra personer
en halva sockerkaka/chokladkaka, ca 150 gram
en ask kärnfria vindruvor
2 st medelstora apelsiner
2 msk russin
2 msk solroskärnor
1 burk Kesella citrus
 
Skölj vindruvorna, skala apelsinerna och skär därefter upp frukten i mindre bitar. Värm en stekpanna på spisen och torrrosta solroskärnorna (inget matfett i pannan den här gången). Blanda fruktbitarna, solroskärnor och russin i en serveringsskål. Skär sockerkakan fyra delar (ca 3 cm tjocka skivor) och lägg i portionsskålar. Toppa därefter kakan med fruktsallad och två matskedar Kesella.
 
Whoop whoop.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <