Canneloni med köttfärs i tomatsås.

Jag gillar färsk pasta, kaloriräknande veckor eller ej. Ikväll fick det således bli canneloni till middag. Enkelt, gott och inte värre än ca 205 kcal per canneloni inklusive tomatsås.
Enjoy!
 
Canneloni med köttfärs i tomatsås, 6 st (2 personer)
1 burk krossade tomater
1/2 sats färsk pasta utan ägg
200 gram köttfärs
4 msk torkad basilika
salt
peppar
 
Rör ihop pastadegen i en bunke och låt stå i kylskåpet ca 10 minuter. Stek köttfärsen och krydda ordentligt med salt och peppar. När färsen är stekt, låt den svalna av något på en kall spisplatta.
 
Ställ ugnen på 225 grader och kavla därefter ut pastadegen på ett väl mjölat bakbord. Försök att i mesta möjliga mån forma pastan till en max 2 mm tjock rektangel. Dela med hjälp av en icke tandad kniv (smörkniv i plast funkar bra) pastarektangeln i sex delar. Fördela ut köttfärsen i mitten av varje rektangel och lägg pastakanterna över varandra så att det formas en rulle.
 
Täck botten av en ugnsfast form med 1/3 av de krossade tomaterna, lägg ner dina cannelonis och toppa slutligen med resterande tomater. Strö över torkad basilika och ställ i mitten av den nu varma ugnen, ca 25 minuter.Garnera gärna med färsk basilika innan servering.
 
Smaklig spis!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <