Kungens chili con carne.

Vissa kvällar vill man bara åka hem och dra något gammalt över sig. Den här veckan har stundtals slagit åt det hållet för mig. Kan därför inte nog beskriva den ljuvliga känsla som infinner sig när man trött öppnar dörren, slänger av sig datorväskan i hallen - och möts av härligt mat-os från köket. Den här middagen är en av min käre sambos paradrätter. Den inmundigade jag med glädje i onsdags.  
 
Chili con carne, 2-3 personer
150 gram köttfärs
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
1 burk blandade bönor, ca 400 gram
10 st coctailtomater
färsk basilika
salt
vitlökspeppar
chilipulver
 
Skala och hacka både gul lök och vitlök samt skär tomaterna i fyra delar. Stek sedan färsen, lägg ner löken i pannan efter en stund, och krydda med salt och allsköns peppar. När färsen börjar bli klar och löken fått lite färg, häll spadet från bönorna i slasken och häll därefter ner bönorna i stekpannan. Lägg ner tomaterna och låt chilin puttra ihop sig i ca 10 minuter under omrörning. Smaka av med mer salt och peppar, och toppa gärna med färsk basilika innan servering.
 
Vill man kan man givetvis komplettera med en skål ris, men rätten smakar verkligen finfint även utan tillbehör.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <