Morotsmoussaka.

Som ni kanske märker har vi köpt på oss ett mindre berg av morötter. Och som ni vid det här laget vet ogillar jag å det grövsta att slänga mat. Därav har den här veckans utmaning således bestått av att komma på olika sätt att variera middagsmat med bas av morötter -.utan att för den sakens skulle behöva upprepa sig något nämnvärt.
 
Ett projekt så gott som något. Vilket resulterade i den här lilla rackaren. Som visade sig bli gudomligt god. Och vill man ha den vegetarisk går det givetvis bra att byta ut köttfärsen mot quorn. Alternativt använda sig av två extra morötter i grovrivet format.
 
Morotsmoussaka, 2-4 personer
150 gram köttfärs
4 st medelstora morötter
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, ca 450-500 gram
100 gram riven ost
3 msk oregano
salt
peppar
margarin för att smörja ugnsformen
 
Ställ ugnen på ca 225 grader med gallret på mittenläge. Skala morötterna och skär dem sedan i slantar, ca 3 mm tjocka. Hacka den gula löken och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Häll därefter i de krossade tomaterna, pressa ner vitlöken och smaksätt efter behag med salt, peppar och oregano. Låt puttra på medelvärme i några minuter.
 
Smörj botten av en ugnsform med margarin. Täck sedan botten med en tredjedel av morotsslantarna. Häll hälften av köttfärsblandningen i formen och bred ut den jämnt. Lägg ett andra lager av morotsslantar ovanpå köttfärsen. Lägg därefter på och bred ut det sista av köttfärsen. Toppa med ett sista lager morotsslantar och strö slutligen ut osten jämnt över hela ugnsformen. Ställ in i ugnen i ca 35 minuter.
 
Garnera gärna med färska kryddor efter tycke och smak. Bon appetit!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: A

Såå gott! Ska absolut testa:)

Svar: Det gör du med all säkerhet rätt i :)
~ Stora A ~

2013-09-22 @ 15:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <