En snabbis i köket.

En snabbis i köket är grymt och uppskattas verkligen till fullo de gånger man kommer hem vrålhungrig eller har bråttom iväg någonstans. Och dessutom upptäcker att matförråden inte innehåller speciellt många varor. Det hände mig häromdagen.
 
Den här pastan snodde jag därför raskt ihop inom loppet av 10 minuter. Supergott men tillagat av nästan ingenting. Mer lean än så kan det knappast bli.
 
Skinkpasta med vitlök, 2 personer
4 dl okokt pasta penne (här tager man givetvis den pasta man för tillfället har hemma)
100 gram rökt skinka
8 st soltorkade tomater (jag har använt mig av sådana i olja. Då behövs inte heller något extra stekfett)
4 st vitlöksklyftor
2 msk torkad timjan
peppar
 
Börja med att hälla vatten i en kastrull. Lämna 1/4 av kastrullen tom upp till kanten och koka därefter upp vattnet. Medan vattnet kokar upp, skär skinkan i mindre bitar och finhacka soltorkade tomater och vitlök. Lägg därefter ner pastan i vattnet och koka den i enlighet med vad som står på förpackningen.
 
När pastan har landat i vattnet, värm en stekpanna på spisen. Lägg sedan ner skinka, tomater och vitlök och stek ihop ingredienserna på medelvärme. Krydda med timjan och peppar och blanda noga. När pastan är klar är skinkblandningen klar.
 
Lägg upp på tallrikar och servera, gärna garnerat med färska tomater och örter eller, som vi, med ett gäng krispiga sockerärter och några bitar bröd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <