Sjukt enkel sorbet. Utan ägg.

Det här kan eventuellt vara det absolut lättaste receptet genom tiderna om man känner för att laga sin egen sorbet. Den blir läskande och god. Samt tillagar sig dessutom i princip helt själv, ståendes i frysen i minst tre timmar!
 
Eftersom vi i vårt hus fortfarande har en hel del blåbärssylt kvar i kylskåpet, blev valet av smaksättning enkelt denna gång. Givetvis går det dock bra att använda vilken sylt som helst. För tillagningsprocessen blir precis densamma!
 
Äggfri sorbet, 4 personer
4 st rågade matskedar valfri sylt
2 dl vatten
 
Rör ihop sylt och vatten i en bunke. Ställ därefter bunken i frysen. Efter ca en timme har sorbeten börjat isa sig. Tag då ut bunken ur frysen och rör om ordentligt med en visp eller gaffel till en slät is-massa. Ställ åter in bunken i frysen och upprepa proceduren efter ytterligare en timme. Efter ca tre timmar och två omrörningar är sorbeten klar att serveras.
 
Rör gärna om ytterligare en sista gång precis innan servering så att sorbeten blir så klumpfri som möjligt. Därefter är det sannerligen dags lägga upp i skålar och njuta!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <