Himmelriket på en sked.

Det finns en dessert som slår alla andra med hästlängder - blåbärspannacotta. Gärna toppad med lite bär eller ett stänk krämig likör, t ex honungsraki eller lite Baileys. Superenkel att göra men otroligt god. Begärlig är det rätta ordet. Helt klart min egen dessertfavorit!
 
Blåbärspannacotta, 4 personer
4 msk blåbärssylt
5 dl grädde (fet grädde är godast men allt från 15% och uppåt funkar fint)
0,5 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
3 st gelatinblad
ev likör av något slag till garnering
 
Portionera ut sylten i fyra små skålar eller vackra glas. Lägg sedan gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm därefter upp grädde, strösocker och vanillinsocker i en kastrull. Rör om ordentligt så att sockret verkligen smälter. När det börjar ryka ur kastrullen, dra den av plattan. Vid det här laget har gelatinbladen blivit mjuka. Krama ur vattnet från dem och lägg ner dem i kastrullen under omrörning med visp. Vispa någon minut tills gelatinet är smält. Häll upp i skålar alternativt glas och ställ dessa i kylskåpet. Låt stelna i minst tre timmar.
 
Enjoy!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Erika Skogly

Låter fantastiskt gott. Sparar receptet.

Svar: Låter finfint det :)
~ Stora A ~

2013-11-07 @ 20:24:02
URL: http://smaskelismaskens.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <