Så hot and spicey. Maten också för den delen.

Efter att ha spenderat en skön dag på en filt, i gassande sol vid det närliggande utomhusbadet, kände jag mig verkligen inte sugen på att äta något varmt. Faktiskt inte speciellt sugen att äta något alls om jag ska vara ärlig. Värme har ibland den effekten på mig.
 
Så idag fick det bli svalt, snabbt och enkelt. Men givetvis gott. Och väldigt billigt. Med en tillagningstid på ca 10 minuter totalt. Bättre än så kan det knappast bli!
 
Snabb och kryddstark kycklingsallad, 2 personer
5 dl hackad Isbergssallat
1 st tinad kycklingfilé modell större, ca 150-200 gram
1 msk matfett till stekning
1 st vitlöksklyfta
1 msk soya
1 msk malen ingefära (gillar man inte spicey food bör man minska mängden till en tesked istället)
1 msk flytande honung
2 msk torkade gojibär eller russin
2 st rostbröd (om man har krutonger hemma tar man sådana istället)
 
Börja med att finhacka salladen och skölj den grundligt i ett durkslag. Låt salladen ligga kvar i durkslaget och rinna ur tills det är dags för servering. Bryn matfettet i en stekpanna medan du skär kycklingfilén på bredden till tunna skivor, max 1 cm tjocka. På så sätt går det verkligen snabbt att få kycklingen ordentligt genomstekt. Lägg kycklingskivorna i stekpannan och låt dem steka på medelstark till låg värme.
 
Medan kycklingen steks på ena sidan, skala och finhacka vitlöksklyftan. Vänd kycklingfilèerna så att de steks på den andra sidan och lägg sedan ner även vitlöken i stekpannan. Under tiden som kycklingen bryns färdig, blanda marinad av soya, malen ingefära och honung i en kopp. Häll därefter detta över kycklingen i pannan. Vänd kycklingfilén en gång i marinaden. Slå därefter av plattan utan att ta bort pannan så att innehållet får efterstekas tills dess att salladen är klar. Det gör nämligen inget om kycklingen svalnar något innan servering.
 
Sätt rostbröden i din brödrost och rosta det medelhårt. Lägg därefter upp isbergssallaten portionsvis i skålar. Strö över gojibär eller russin. När brödet är klart, skär det i kuber och strö över sallaten istället för krutonger. Portionera slutligen upp kycklingen på tallrikarna och toppa med marinaden från pannan. Låt dig väl smaka!
 
---------------------------------------
 
Gårdagens citroner hade hållit sig väl i tillbringaren över natten, så tillsammans med nytt fräscht vatten fick vi oss en trevlig måltidsdryck på samma skivor även idag.
 
Tilläggas bör att krutonger är något som jag gärna kan stå över en varm dag som denna men som min högt ärade sambo helst inte vill vara helt utan. Så för att få oss båda riktigt belåtna adderade jag bröd. Det är dock helt ok att utelämna ur receptet om man vill minska ner på sitt intag av kolhydrater.
 
Kvällens lilla extra bestod dock just av det färdigrostade brödet. Innan servering stansade jag nämligen ut stjärnor med ett pepparkaksmått och använde endast kanterna som krutonger i salladen. Ett enkelt sätt att sätta lite piff på en lika enkel kycklingsallad!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: A

Har testat detta nu. Väldigt gott! :)

Svar: Så roligt att du gillade den! :)
Bakom pennan

2013-08-03 @ 13:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
script src='https://static.blogg.se/public/js/footer.js?id=51f794629606ee413ea4b7d0' type='text/javascript'> <